Sähkö- ja elektroniikkaromu

Sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan maksutta vastaan lajitteluasemilla sekä jätekeskuksissa.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteita ovat kaikki verkkovirralla, akulla tai paristolla toimivat laitteet kuten esim. kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, stereot, ATK- laitteet ja pienelektroniikkalaitteet kuten puhelimet, parranajokoneet ja sähkövatkaimet.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteen, jonka ulkomitat jäävät alle 25cm, voi maksutta palauttaa ilman ostovelvoitetta vähintään 1000m2 kokoiseen SE- laitteita myyvään päivittäistavarakauppaan tai vähintään 200m2 kokoiseen SE- laitteita myyvään erikoiskauppaan.

Laitteen, jonka ulkomitat ylittävät 25cm, voi palauttaa mihin tahansa kauppaan ostaessa sieltä uuden vastaavan laitteen.

EkOte vastaanottaa SE- romua. Käyttökelpoiset ja kierrätykseen sopivat laitteet testataan ja myydään myymälässämme. Käyttökelvottomat laitteet toimitetaan jatkokäsittelyyn yhteistyökumppaneidemme kautta.

Data- Se- laitteen muistikapasiteettia sisältävät komponentit tyhjennetään tai tuhotaan EkOtteella siten, että tietojen saaminen laitteesta on mahdotonta. Näin varmistamme tietoturvallisen hävityksen jo meillä ennen laitteen siirtymistä jatkokäsittelyyn.